Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Croaziera de grup FIORDURILE NORVEGIENE 2024

Descriere

Destinatie: Norvegia

Durata: 1 zi, fara cazare

CROAZIERA FIORDURILE NORVEGIENE
Exploreaza fiordurile, cea mai mare atractie turistica naturala a Norvegiei!

Itinerariu: Hamburg Kiel Copenhaga Hellesylt Geiranger    Molde  Flaam
Kiel Hamburg

Alege o croaziera de neuitat si exploreaza fascinantele fiorduri de-a lungul spectaculoaselor tarmuri norvegiene.
Admira peisaje inedite si descopera istoria si cultura incredibila a acestor locuri. O tara cum este Norvegia, nu are cum sa te lase indiferent. Vorbim de mii de km de coasta muntoasa, sute de fiorduri, canioane si cascade impresionante, toate creeaza un tablou inegalabil ce asteapta sa fie admirat de vizitatorii din lumea intreaga.


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Hamburg Bucuresti compania KLM (schimbarea cursei in Amsterdam)
7 nopti cazare pe vasul MSC EURIBIA in functie de tipul de cabina aleasa;
pensiune completa la bordul vasului: mic dejun, pranz, cina si bauturi non alcoolice in timpul meselor principale: apa, ceai, limonada, suc, cafea (doar la bufet, la dozator);
activitati de recreere la bordul vasului: piscine, jacuzzi, terenuri de sport;
accesul la toate spectacolele de pe vas sustinute de echipa de actori prezenti la bordul vasului;
transferuri aeroport Hamburg, Hamburg port Kiel, port Kiel aeroport;
insotitor roman de grup;
taxele portuare (pot suferi modificari);
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nota: Taxele portuare si cele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, noiembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana sau compania de croaziera a acestor taxe pana la data emiterii documentelor de calatorie (7 - 14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie sau storno (optionala);
taxa de servicii la bord in valoare de aproximativ 84 EURO/persoana (se achita obligatoriu in agentie la momentul rezervarii);
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
alte mese decat cele mentionate in program si bauturile alcoolice si non alcoolice imbuteliate;
excursiile de pe parcursul itinerariului (pot fi efectuate sub forma de excursii optionale fiind organizate si incasate in numele companiei de croaziera, inscrierea se face din tara inainte de plecare). Lista ecursiilor optionale se va comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare.
intrarile la obiectivele turistice.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
17.08: Bucuresti 07:00 Amsterdam 08:55                        durata zborului: 2h 55min
17.08: Amsterdam 10:30 Hamburg 11:35                         durata zborului: 1h 05min

24.08: Hamburg 15:00 Amsterdam 16:10                        durata zborului: 1h 10min
24.08: Munchen 20:55 Otopeni 00:35 (25 august)           durata zborului: 2h 45min


DESCRIEREA VASULUI SI A CABINELOR:
MSC Euribia a fost denumita astfel dupa numele zeitei grecesti Eurybia, care controla in antichitate vanturile, vremea si constelatiile pentru a stapani marile. Viziunea celor care au proiectat si construit aceasta nava de croaziera a fost aceea de a face un vas unic, ce va domina marile prin implementarea tehnologiilor durabile, de ultima generatie, pentru a proteja si conserva pretiosul ecosistem marin. Vasul de croaziera este de asemenea, dotat cu cateva functii noi, cu totul inedite.
Nu doar puntile se pot lauda cu numeroase opere de arta originale, ci inclusiv coca vasului (corpul navei) este in sine o capodopera vizuala. La bordul vasului MSC Euribia, arta se intalneste cu inovatia, iar navigarea este dusa la rangul de arta.
Vasul are 18 punti, dintre care 11 sunt cu cabine si diverse spatii pentru activitati, avand o capacitate de 6.334 de pasageri. MSC EURIBIA face parte din categoria Meraviglia plus, iar vasele sora sunt MSC GRANDIOSA SI VIRTUOSA.

Cabinele interioare, in numar de 440 de cabine, se impart in doua categorii: Bella si Fantastica. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 14 mp.
Cabinele interioare IB Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele interioare deluxe IR1 sunt localizate pe puntea: 5.
Cabinele interioare deluxe IR2 sunt localizate pe puntile: 11,12,13,14.
Cabinele interioare studio IS sunt localizate pe puntile: 5,8,9,10,11,12,13,14.

Cabinele exterioare, in numar de 339 de cabine, se impart in doua categorii: Bella si Fantastica.
Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 14 17 mp.
Cabinele exterioare Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele exterioare Vista al Mar Deluxe OR1 sunt localizate pe puntea 5.
Cabinele exterioare Vista al Mar Junior OM2 sunt localizate pe puntea 8.
Cabinele exterioare Vista al Mar Premium OL2 sunt localizate pe puntile: 9,10,11.

Cabinele exterioare cu balcon, in numar de 204 de cabine, au un balcon ce se deschide spre mare unde va puteti servi micul dejun sau pur si simplu sa stati sa va bucurati de privelistile linistitoare. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif.  Dimensiunea cabinei: 13 18 mp. Dimensiunea balconului: 4 mp.
Cabinele cu balcon Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele deluxe cu balcon sunt localizate astfel: BR1 (puntile 8,9,10), BR2 (puntile 11,12), BR3 (puntile 13,14).
Cabinele cu balcon Aurea, sunt localizate pe puntile 11,12,13.

Atentie! Cabinele din categoria Bella sunt cabine garantate, nu se va cunoaste localizarea pe vas pana la momentul check in-ului. Cabinele exterioare Bella cu geam sau balcon pot avea si vederea obstructionata partial (barcile de salvare).

Nota: Suprafata cabinelor variaza in cadrul categoriei, incluzand atat cabine standard cat si cabine pentru persoane cu dizabilitati care au o suprafata mai mare.


INFORMATII DESPRE CROAZIERA:
Itinerariul poate suferi modificari.  
La bordul vasului exista un centru medical pentru urgente, dar orice consultatie se face contra cost deoarece asigurarile emise in Romania nu acopera aceste costuri.
Nu se poate alege puntea sau numarul cabinei. Alocarea cabinelor este facuta exclusiv de catre compania de croaziera, insa pasagerilor li se garanteaza categoria minim rezervata.
Bautura alcoolica cumparata la bordul vasului sau in timpul debarcarii in porturile vizitate va va fi livrata in cabina in ultima seara a croazierei.
In fiecare seara veti primi in cabina un program al zilei urmatoare unde gasiti toate informatiile cu privire la portul in care va ancora vasul, o harta, prognoza meteo, activitatile sportive, spectacolele si evenimentele care vor avea loc la bordul vasului pe parcursul intregii zile.
Pentru anumite facilitati din cabina se pot solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul imbarcarii solicitati receptiei sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Preturile excursiilor organizate la bordul vasului se vor comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare. Agentia nu este responsabila pentru modificarea preturilor excursiilor optionale in cazul in care compania MSC decide modificarea lor.  Deasemenea, aceste excursii se organizeaza cu ghizi vorbitori de limba engleza, in autocare colective, insotitorul roman neavand posibilitatea sa traduca la microfon.
Va recomandam achizitionarea excursiilor optionale din tara deoarece la bordul vasului tariful excursiilor va fi mai ridicat si disponibilitatea extrem de limitata.
Agentia  nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

GRUP MINIM:
25 persoane. Supliment grup 20 24 de persoane: 90 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 90 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii.
Data limita de inscriere: 30.05.2024. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana la 181 zile inaintea plecarii;
30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 180 zile - 90 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 89 zile 60 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 40 zile inaintea plecarii;
100 % din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 39 zile - 0 zile inaintea plecarii;

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu spcial, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Destinatie: Norvegia

Durata: 1 zi, fara cazare

CROAZIERA FIORDURILE NORVEGIENE
Exploreaza fiordurile, cea mai mare atractie turistica naturala a Norvegiei!

Itinerariu: Hamburg Kiel Copenhaga Hellesylt Geiranger    Molde  Flaam
Kiel Hamburg

Alege o croaziera de neuitat si exploreaza fascinantele fiorduri de-a lungul spectaculoaselor tarmuri norvegiene.
Admira peisaje inedite si descopera istoria si cultura incredibila a acestor locuri. O tara cum este Norvegia, nu are cum sa te lase indiferent. Vorbim de mii de km de coasta muntoasa, sute de fiorduri, canioane si cascade impresionante, toate creeaza un tablou inegalabil ce asteapta sa fie admirat de vizitatorii din lumea intreaga.


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Hamburg Bucuresti compania KLM (schimbarea cursei in Amsterdam)
7 nopti cazare pe vasul MSC EURIBIA in functie de tipul de cabina aleasa;
pensiune completa la bordul vasului: mic dejun, pranz, cina si bauturi non alcoolice in timpul meselor principale: apa, ceai, limonada, suc, cafea (doar la bufet, la dozator);
activitati de recreere la bordul vasului: piscine, jacuzzi, terenuri de sport;
accesul la toate spectacolele de pe vas sustinute de echipa de actori prezenti la bordul vasului;
transferuri aeroport Hamburg, Hamburg port Kiel, port Kiel aeroport;
insotitor roman de grup;
taxele portuare (pot suferi modificari);
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nota: Taxele portuare si cele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, noiembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana sau compania de croaziera a acestor taxe pana la data emiterii documentelor de calatorie (7 - 14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie sau storno (optionala);
taxa de servicii la bord in valoare de aproximativ 84 EURO/persoana (se achita obligatoriu in agentie la momentul rezervarii);
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
alte mese decat cele mentionate in program si bauturile alcoolice si non alcoolice imbuteliate;
excursiile de pe parcursul itinerariului (pot fi efectuate sub forma de excursii optionale fiind organizate si incasate in numele companiei de croaziera, inscrierea se face din tara inainte de plecare). Lista ecursiilor optionale se va comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare.
intrarile la obiectivele turistice.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
17.08: Bucuresti 07:00 Amsterdam 08:55                        durata zborului: 2h 55min
17.08: Amsterdam 10:30 Hamburg 11:35                         durata zborului: 1h 05min

24.08: Hamburg 15:00 Amsterdam 16:10                        durata zborului: 1h 10min
24.08: Munchen 20:55 Otopeni 00:35 (25 august)           durata zborului: 2h 45min


DESCRIEREA VASULUI SI A CABINELOR:
MSC Euribia a fost denumita astfel dupa numele zeitei grecesti Eurybia, care controla in antichitate vanturile, vremea si constelatiile pentru a stapani marile. Viziunea celor care au proiectat si construit aceasta nava de croaziera a fost aceea de a face un vas unic, ce va domina marile prin implementarea tehnologiilor durabile, de ultima generatie, pentru a proteja si conserva pretiosul ecosistem marin. Vasul de croaziera este de asemenea, dotat cu cateva functii noi, cu totul inedite.
Nu doar puntile se pot lauda cu numeroase opere de arta originale, ci inclusiv coca vasului (corpul navei) este in sine o capodopera vizuala. La bordul vasului MSC Euribia, arta se intalneste cu inovatia, iar navigarea este dusa la rangul de arta.
Vasul are 18 punti, dintre care 11 sunt cu cabine si diverse spatii pentru activitati, avand o capacitate de 6.334 de pasageri. MSC EURIBIA face parte din categoria Meraviglia plus, iar vasele sora sunt MSC GRANDIOSA SI VIRTUOSA.

Cabinele interioare, in numar de 440 de cabine, se impart in doua categorii: Bella si Fantastica. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 14 mp.
Cabinele interioare IB Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele interioare deluxe IR1 sunt localizate pe puntea: 5.
Cabinele interioare deluxe IR2 sunt localizate pe puntile: 11,12,13,14.
Cabinele interioare studio IS sunt localizate pe puntile: 5,8,9,10,11,12,13,14.

Cabinele exterioare, in numar de 339 de cabine, se impart in doua categorii: Bella si Fantastica.
Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 14 17 mp.
Cabinele exterioare Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele exterioare Vista al Mar Deluxe OR1 sunt localizate pe puntea 5.
Cabinele exterioare Vista al Mar Junior OM2 sunt localizate pe puntea 8.
Cabinele exterioare Vista al Mar Premium OL2 sunt localizate pe puntile: 9,10,11.

Cabinele exterioare cu balcon, in numar de 204 de cabine, au un balcon ce se deschide spre mare unde va puteti servi micul dejun sau pur si simplu sa stati sa va bucurati de privelistile linistitoare. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif.  Dimensiunea cabinei: 13 18 mp. Dimensiunea balconului: 4 mp.
Cabinele cu balcon Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele deluxe cu balcon sunt localizate astfel: BR1 (puntile 8,9,10), BR2 (puntile 11,12), BR3 (puntile 13,14).
Cabinele cu balcon Aurea, sunt localizate pe puntile 11,12,13.

Atentie! Cabinele din categoria Bella sunt cabine garantate, nu se va cunoaste localizarea pe vas pana la momentul check in-ului. Cabinele exterioare Bella cu geam sau balcon pot avea si vederea obstructionata partial (barcile de salvare).

Nota: Suprafata cabinelor variaza in cadrul categoriei, incluzand atat cabine standard cat si cabine pentru persoane cu dizabilitati care au o suprafata mai mare.


INFORMATII DESPRE CROAZIERA:
Itinerariul poate suferi modificari.  
La bordul vasului exista un centru medical pentru urgente, dar orice consultatie se face contra cost deoarece asigurarile emise in Romania nu acopera aceste costuri.
Nu se poate alege puntea sau numarul cabinei. Alocarea cabinelor este facuta exclusiv de catre compania de croaziera, insa pasagerilor li se garanteaza categoria minim rezervata.
Bautura alcoolica cumparata la bordul vasului sau in timpul debarcarii in porturile vizitate va va fi livrata in cabina in ultima seara a croazierei.
In fiecare seara veti primi in cabina un program al zilei urmatoare unde gasiti toate informatiile cu privire la portul in care va ancora vasul, o harta, prognoza meteo, activitatile sportive, spectacolele si evenimentele care vor avea loc la bordul vasului pe parcursul intregii zile.
Pentru anumite facilitati din cabina se pot solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul imbarcarii solicitati receptiei sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Preturile excursiilor organizate la bordul vasului se vor comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare. Agentia nu este responsabila pentru modificarea preturilor excursiilor optionale in cazul in care compania MSC decide modificarea lor.  Deasemenea, aceste excursii se organizeaza cu ghizi vorbitori de limba engleza, in autocare colective, insotitorul roman neavand posibilitatea sa traduca la microfon.
Va recomandam achizitionarea excursiilor optionale din tara deoarece la bordul vasului tariful excursiilor va fi mai ridicat si disponibilitatea extrem de limitata.
Agentia  nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

GRUP MINIM:
25 persoane. Supliment grup 20 24 de persoane: 90 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 90 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii.
Data limita de inscriere: 30.05.2024. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana la 181 zile inaintea plecarii;
30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 180 zile - 90 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 89 zile 60 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 40 zile inaintea plecarii;
100 % din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 39 zile - 0 zile inaintea plecarii;

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu spcial, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI HAMBURG KIEL (imbarcare pe vas)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa KLM cu destinatia Hamburg. Decolare la ora 07:00 si sosire in Amsterdam la ora 08:55. Plecare din Amsterdam la ora locala 10:30. Sosire in Hamburg la ora locala 11:35.
Transfer in portul orasului Kiel pentru formalitatile de imbarcare pe vasul de croaziera MSC EURIBIA, care va pleca din port la ora 19:00. Cazare la bordul vasului in tipul de cabina ales in regim de pensiune completa.

Ziua 2

COPENHAGA (DANEMARCA)
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Copenhaga la ora 08:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 18:00. Astazi vom avea la dispozitie intreaga zi pentru a explora un oras plin de eleganta si naturalete. Copenhaga sau Paradisul Nordului, este unul dintre cele mai vechi si frumoase orase europene. Capitala Danemarcei este unul dintre cele mai curate orase ale lumii. Orasul abunda in cladiri cu o arhitectura uimitoare, restaurante cochete si numeroase atractii turistice, cu o istorie de invidiat. Copenhaga ofera vizitatorilor ocazia de a se plimba pe canalele sale, de a lua picnicul pe malul lacului sau de a explora centrul vechi al orasului. Desi este un oras dinamic si plin de viata, Copenhaga a reusit sa isi pastreze sarmul provincial si atmosfera specifica oraselor mici.

Ziua 3

PE MARE
Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele. MSC Euribia ofera oaspetilor sai 5 piscine remarcabile si unice, inclusiv unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase parcuri acvatice de pe mare. Piscinele sunt capabile sa gazduiasca peste 1.000 de oaspeti. Coral Reef Aquapark este unul dintre cele mai interesante parcuri acvatice de pe mare, cu o noua piscina Life, trei tobogane, un Pod Himalayan aventuros si o gama diversificata de activitati pentru toate varstele. Ne vom bucura de o zi de rasfat la bordul unui vas senzational.

Ziua 4

HELLESYLT (NORVEGIA)
Mic dejun. In jurul orei 09:00, vasul MSC EURIBIA va acosta in portul Hellesylt, o micuta localitate inclusa in patrimoniul UNESCO, poarta de intrare intr-unul din cele mai frumoase fiorduri din lume: Geiranger. Vasul va ramane in Hellesylt pana la ora 20:00 cand va pleca mai departe spre Molde.
Lonely Planet a stabilit ca Geiranger este cea mai frumoasa destinatie din Scandinavia, in timp ce despre Hellesylt se spune ca are cele mai bune standarde de viata. Fiordul Geiranger este o regiune intens vizitata mai ales pentru peisajele de o frumusete aproape ireala, pentru zgomotul cascadelor ce creaza un fel de muzica a naturii si pentru multitudinea pasarilor care nu fac decat sa intregeasca acest peisaj unic. Acest fiord reprezinta visul oricarui turist care ajunge pe taramurile nordice, fiind considerat bijuteria fiordurilor norvegiene, cel mai frumos si mai spectaculos fiord norvegian, Geiranger a fost inclus in anul 2005 in Patrimoniul Mondial UNESCO. Geirangerfjord este localizat pe coasta norvegiana vestica, cea mai spectaculoasa regiune a Norvegiei. Are o lungime de 15 kilometri, fiind inconjurat de munti care, in cel mai inalt punct, ating 1700 m. Geirangerfjord este cunoscut pentru desfasurarea spectaculoasa, apele croindu-si de-a lungul timpului un drum intortocheat prin munte, sub forma literei \\\'S\\\'.

Ziua 5

MOLDE (NORVEGIA)
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Molde la ora 07:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 16:00.
Molde este un mic oras din zona fiordurilor cu mult farmec local, supranumit inca din 1913 si Orasul Trandafirilor datorita multitudinii de gradini luxuriante din oras si din imprejurimi. Orasul este cel mai apropiat de Atlantic Road. Din Molde peisajele spectaculoase nordice sunt accesibile de pe doua drumuri notabile: Trollstigen (literalmente scara trollilor), pe care veti urca in munti, intr-un punct care traverseaza un pod de piatra impresionant peste o cascada; si Drumul Oceanului Atlantic, de doar cinci kilometri lungime, care trece peste insulelele mici, pe opt poduri, chiar la marginea oceanului. De-a lungul coastei au fost construite numeroase forturi de catre germani in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, unul dintre acestea a fost transformat in muzeu si permite explorarea partiala a retelei subterane de buncare. In oras se pot vizita pe cont propriu principalele atractii turistice cum ar fi Muzeul Romsdal (infiintat in 1912 si prezinta cladiri si interioare frumoase ale caselor din intreaga regiune), catedrala orasului (construita in stil gotic si cu vitralii in interior), sau gradinile din Molde.

Ziua 6

FLAM (NORVEGIA)
In aceasta dimineata vasul de croaziera MSC EURIBIA va acosta in portul din Flam la ora 08:00 dimineata si va ramane aici pana la ora 17:00. Flam este un orasel situat in Aurland, Norvegia. Orasul a devenit punct de atractie turistica inca din secolul 19 si primeste astazi in jur de 450 de mii de turisti anual, datorita peisajelor pitoresti, fiordurilor sale spectaculoase si a reliefului deosebit. In Flam vom avea parte de peisaje unice si vom putea vizita diverse atractii pe cont propriu, cum ar fi: biserica orasului (construita in 1670 de catre Magne Essen, din lemn), Muzeul Cailor Ferate (ofera o perspectiva completa asupra unuia dintre cele mai abrupte sistem de cai ferate din Europa). Cele mai frumoase suveniruri pe care le vom putea aduce inapoi acasa din Flam sunt fotografiile facute peisajelor spectaculoase din aceasta zona.

Ziua 7

PE MARE
Mic dejun. Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele. Vasul de croaziera ofera oaspetilor sai 5 piscine remarcabile si unice, inclusiv unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase parcuri acvatice de pe mare.
MSC EURIBIA este cel mai nou vas din flota Msc. Vom avea astfel o zi intreaga la dispozitie pentru a ne relaxa.

Ziua 8

KIEL (GERMANIA)
Mic dejun. Sosire in portul din Kiel la ora 09:00 dimineata. Dupa formalitatile de debarcare de pe vas vom porni spre aeroportul din Hamburg. Dupa amiaza ne vom imbarca pe cursa KLM cu destinatia Amsterdam. Plecare la ora locala 15:00 din Hamburg. Sosire in Amsterdam la ora locala 16:10 si decolare spre Bucuresti la ora 20:55. Aterizare la Bucuresti la ora locala 00:35 (noaptea de 24 spre 25 august).

Ziua 1

BUCURESTI HAMBURG KIEL (imbarcare pe vas)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa KLM cu destinatia Hamburg. Decolare la ora 07:00 si sosire in Amsterdam la ora 08:55. Plecare din Amsterdam la ora locala 10:30. Sosire in Hamburg la ora locala 11:35.
Transfer in portul orasului Kiel pentru formalitatile de imbarcare pe vasul de croaziera MSC EURIBIA, care va pleca din port la ora 19:00. Cazare la bordul vasului in tipul de cabina ales in regim de pensiune completa.

Ziua 2

COPENHAGA (DANEMARCA)
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Copenhaga la ora 08:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 18:00. Astazi vom avea la dispozitie intreaga zi pentru a explora un oras plin de eleganta si naturalete. Copenhaga sau Paradisul Nordului, este unul dintre cele mai vechi si frumoase orase europene. Capitala Danemarcei este unul dintre cele mai curate orase ale lumii. Orasul abunda in cladiri cu o arhitectura uimitoare, restaurante cochete si numeroase atractii turistice, cu o istorie de invidiat. Copenhaga ofera vizitatorilor ocazia de a se plimba pe canalele sale, de a lua picnicul pe malul lacului sau de a explora centrul vechi al orasului. Desi este un oras dinamic si plin de viata, Copenhaga a reusit sa isi pastreze sarmul provincial si atmosfera specifica oraselor mici.

Ziua 3

PE MARE
Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele. MSC Euribia ofera oaspetilor sai 5 piscine remarcabile si unice, inclusiv unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase parcuri acvatice de pe mare. Piscinele sunt capabile sa gazduiasca peste 1.000 de oaspeti. Coral Reef Aquapark este unul dintre cele mai interesante parcuri acvatice de pe mare, cu o noua piscina Life, trei tobogane, un Pod Himalayan aventuros si o gama diversificata de activitati pentru toate varstele. Ne vom bucura de o zi de rasfat la bordul unui vas senzational.

Ziua 4

HELLESYLT (NORVEGIA)
Mic dejun. In jurul orei 09:00, vasul MSC EURIBIA va acosta in portul Hellesylt, o micuta localitate inclusa in patrimoniul UNESCO, poarta de intrare intr-unul din cele mai frumoase fiorduri din lume: Geiranger. Vasul va ramane in Hellesylt pana la ora 20:00 cand va pleca mai departe spre Molde.
Lonely Planet a stabilit ca Geiranger este cea mai frumoasa destinatie din Scandinavia, in timp ce despre Hellesylt se spune ca are cele mai bune standarde de viata. Fiordul Geiranger este o regiune intens vizitata mai ales pentru peisajele de o frumusete aproape ireala, pentru zgomotul cascadelor ce creaza un fel de muzica a naturii si pentru multitudinea pasarilor care nu fac decat sa intregeasca acest peisaj unic. Acest fiord reprezinta visul oricarui turist care ajunge pe taramurile nordice, fiind considerat bijuteria fiordurilor norvegiene, cel mai frumos si mai spectaculos fiord norvegian, Geiranger a fost inclus in anul 2005 in Patrimoniul Mondial UNESCO. Geirangerfjord este localizat pe coasta norvegiana vestica, cea mai spectaculoasa regiune a Norvegiei. Are o lungime de 15 kilometri, fiind inconjurat de munti care, in cel mai inalt punct, ating 1700 m. Geirangerfjord este cunoscut pentru desfasurarea spectaculoasa, apele croindu-si de-a lungul timpului un drum intortocheat prin munte, sub forma literei \\\'S\\\'.

Ziua 5

MOLDE (NORVEGIA)
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Molde la ora 07:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 16:00.
Molde este un mic oras din zona fiordurilor cu mult farmec local, supranumit inca din 1913 si Orasul Trandafirilor datorita multitudinii de gradini luxuriante din oras si din imprejurimi. Orasul este cel mai apropiat de Atlantic Road. Din Molde peisajele spectaculoase nordice sunt accesibile de pe doua drumuri notabile: Trollstigen (literalmente scara trollilor), pe care veti urca in munti, intr-un punct care traverseaza un pod de piatra impresionant peste o cascada; si Drumul Oceanului Atlantic, de doar cinci kilometri lungime, care trece peste insulelele mici, pe opt poduri, chiar la marginea oceanului. De-a lungul coastei au fost construite numeroase forturi de catre germani in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, unul dintre acestea a fost transformat in muzeu si permite explorarea partiala a retelei subterane de buncare. In oras se pot vizita pe cont propriu principalele atractii turistice cum ar fi Muzeul Romsdal (infiintat in 1912 si prezinta cladiri si interioare frumoase ale caselor din intreaga regiune), catedrala orasului (construita in stil gotic si cu vitralii in interior), sau gradinile din Molde.

Ziua 6

FLAM (NORVEGIA)
In aceasta dimineata vasul de croaziera MSC EURIBIA va acosta in portul din Flam la ora 08:00 dimineata si va ramane aici pana la ora 17:00. Flam este un orasel situat in Aurland, Norvegia. Orasul a devenit punct de atractie turistica inca din secolul 19 si primeste astazi in jur de 450 de mii de turisti anual, datorita peisajelor pitoresti, fiordurilor sale spectaculoase si a reliefului deosebit. In Flam vom avea parte de peisaje unice si vom putea vizita diverse atractii pe cont propriu, cum ar fi: biserica orasului (construita in 1670 de catre Magne Essen, din lemn), Muzeul Cailor Ferate (ofera o perspectiva completa asupra unuia dintre cele mai abrupte sistem de cai ferate din Europa). Cele mai frumoase suveniruri pe care le vom putea aduce inapoi acasa din Flam sunt fotografiile facute peisajelor spectaculoase din aceasta zona.

Ziua 7

PE MARE
Mic dejun. Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele. Vasul de croaziera ofera oaspetilor sai 5 piscine remarcabile si unice, inclusiv unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase parcuri acvatice de pe mare.
MSC EURIBIA este cel mai nou vas din flota Msc. Vom avea astfel o zi intreaga la dispozitie pentru a ne relaxa.

Ziua 8

KIEL (GERMANIA)
Mic dejun. Sosire in portul din Kiel la ora 09:00 dimineata. Dupa formalitatile de debarcare de pe vas vom porni spre aeroportul din Hamburg. Dupa amiaza ne vom imbarca pe cursa KLM cu destinatia Amsterdam. Plecare la ora locala 15:00 din Hamburg. Sosire in Amsterdam la ora locala 16:10 si decolare spre Bucuresti la ora 20:55. Aterizare la Bucuresti la ora locala 00:35 (noaptea de 24 spre 25 august).